Reklama
 
Blog | Jiří Novotný

Jak to opravdu bylo: neznámé skutečnosti o příčinách pádu komunismu

Všechno začalo tím, že v roce 1978 oznámily východoevropské sdělovací prostředky, že "Leningradští vědci vynalezli gramofon!". Než se analytici CIA a potažmo vláda USA vzpamatovali, kontrovali o dva roky později vědci z Varšavy vynálezem dieselova motoru!

To ale ještě nic neznamenalo, ačkoli mnozí na Západě i za Atlantikem varovně vztyčovali prst: "Už je to tady! Přednosti plánovaného hospodářství se začínají projevovat!" 

A pak to přišlo. Dvacetičlenný tým akademika Papahejla z Československa dokázal po mnohaletém soustředěném úsilí nezvratně, že "hnůj je velmi vhodný k hnojení!" Na politiky imperialistické soustavy padl děs. Dobře chápali, co tento objev, spolu s patentním sovětským způsobem orby s předradličkou, znamená.Tam, na širých ruských polích, nejenže v budoucnu mnohdy sklidí více, než zaseli, ale dokonce mohou být zastaveny každoroční nákupy obilí z Kanady a USA, kterými Moskva bránila vypuknutí hladomoru v zemi dělníků a rolníků. Zasvěcení věděli, jak velmi je situace vážná, a když tajné služby USA oznámily své vládě, že rozšířený tým akademika Papahejla chystá (opět po mnohaletém úsilí) další vědeckou senzaci, která způsobí úplný příklon zemí třetího světa k socialismu, nebylo na co čekat. Kombinovaným tlakem došlo ku zničení "socialistické soustavy" dříve, než by tato ovládla planetu.

A jak zněl onen závěr a výsledek dlouholetého výzkumu, který jsme se už bohužel, s ohledem na události roku 1989, nedověděli?

Reklama

"Kočka chytá myši!"